Voormalig postkantoor aan de Neude genomineerd voor ‘Groene Baksteen’

Voormalig postkantoor aan de Neude genomineerd voor ‘Groene Baksteen’

13-11-2015

Het voormalig postkantoor aan de Neude in Utrecht is een van de drie kanshebbers voor de ‘Groene Baksteen’ 2015. Het pand van a.s.r. is genomineerd door andere beleggers. De winnaar wordt op 26 november bekend gemaakt.  

​Voorgaande jaren werd de Groene Baksteen uitgereikt aan de meest duurzame belegger om zo duurzaamheid in de vastgoedsector hoger op de agenda te krijgen. Omdat dit doel volgens de initiator van de prijs JLL (een dienstverlener voor commercieel vastgoed) voldoende is bereikt, is er dit jaar een ander thema aan gekoppeld: transformatie. 

Het pand aan de Neude is door andere beleggers voorgedragen voor de prijs. Het voormalige postkantoor krijgt een nieuwe publieke ontmoetingsfunctie voor de binnenstad van Utrecht. Het monumentale gebouw uit 1924 wordt getransformeerd naar een multifunctionele ontmoetingsplek van 17.000 m2  met een centrale bibliotheek in combinatie met horeca, winkels en een foodmarkt en een publieke fietsenstalling. Bij de transformatie en uitbreiding wordt gewerkt volgens bouwstandaard BREEAM. 
Deel: