Bouwwerkzaamheden gestart

Bouwwerkzaamheden gestart

09-03-2018

Op 6 maart 2018 zijn de bouwwerkzaamheden formeel gestart. Enige weken daarvoor is de aannemer Burgland Bouw al begonnen met het afzetten van de bouwplaats en de sloop van het trafo-gebouwtje op het expeditiehof aan de Oudegracht. 

Post Utrecht 003_MRs (1) 

Fietspad en trottoir Potterstraat
Het fietspad aan de Potterstraat is iets versmald en het trottoir aan de Potterstraat gewijzigd. De versmalling van het fietspad zal gedurende de bouwperiode zo blijven.

Het trottoir zal op werkdagen tussen 9.30 – 16.00 uur voor voetgangers zijn afgesloten in verband met de bevoorrading van de bouw. Buiten dit ‘tijdslot’ en dus ook in de weekenden is het trottoir aan de Potterstraat toegankelijk voor publiek.  

Werkzaamheden 
Bij de sloop van delen van het gebouw worden diverse monumentale onderdelen veiliggesteld voor hergebruik. Hierbij valt te denken aan natuurstenen raamdorpels, baksteen ondersteuningsneuten, gevelstenen, hardstenen vensterbanken en hekwerken.

De komende weken staan de volgende werkzaamheden op de planning:

  • Sloop van de aanbouwen op het voormalige expeditiehof. Dit duurt ongeveer 2 weken. 
  • Daarna uitgraven van het expeditiehof, waarbij tegelijk archeologisch onderzoek zal plaatsvinden door de gemeente. Deze werkzaamheden duurt een aantal weken.
  • Eind maart starten we met inpandige sloopwerkzaamheden en aanpassingen aan de bestaande constructie. Hierbij komt dagelijks sloopmateriaal vrij dat in de ochtend via de Neude zal worden afgevoerd.
  • Aan de buitengevel worden nieuwe gevelopeningen aangebracht.

 De sloop-activiteiten kunnen enige overlast veroorzaken, vergelijkbaar met die van bij de sloop van het ‘trafo-gebouwtje’ op het binnenterrein aan de Oudegracht.

Deel: