Post Utrecht – het project

Het voormalige postkantoor aan de Neude is verbouwd tot Post Utrecht. Het indrukwekkende gebouw in het hart van Utrecht heeft een gloednieuwe functie met de nieuwe centrale bibliotheek, gezellige winkels, een versmarkt, horeca en een handige fietsenstalling. Maar dit is natuurlijk niet zomaar vanzelf gebeurd.

Op 6 maart 2018 begonnen de bouwwerkzaamheden officieel. Er is voor ongeveer anderhalf jaar ontzettend hard aan gewerkt en op 12 februari 2020 was Albert Heijn de allereerste winkel in het vernieuwde Post Utrecht die haar deuren mocht openen. De lekkerste verse producten halen kan nu super snel en makkelijk bij Post Utrecht. Deze succesvolle opening wordt komende periode opgevolgd door een aantal van de leukste winkels, een prachtige bibliotheek, een gezellige koffielounge en een erg handige fietsenstalling.

Na een succesvolle bouwperiode heeft de stad het voormalige postkantoor met al haar nieuwe functies als Post Utrecht teruggekregen.

Hoe ziet Post Utrecht eruit?

Boven zie je een doorsnede van het gebouw, deze laat zien waar de bibliotheek, winkels, foodmarket en fietsenstalling in het voormalige postkantoor op de Neude zich bevinden.

Hieronder een aantal artist impressions.

20200622_POST_JoniIsraeli-005-49156

SHOPPING

De Utrechter weet niet anders: winkelen doe je in de binnenstad in de buurt van de Oudegracht. Maar nu is er een gloednieuwe optie: Post Utrecht.

Alle winkels en faciliteiten in Post Utrecht zijn inmiddels geopend! We hopen je snel te verwelkomen in 1 van onze winkels: Albert Heijn, Søstrene Grene, Bever, Amac, Broese en Bieb Neude.

Lees verder
foodmarket

FOOD

In Post Utrecht doe je ook je boodschappen. En niet alleen dat. De Foodmarket in het souterrain van Post Utrecht zorgt namelijk voor een beleving.

Hapje hier, slokje daar en even kijken bij alle vers te verkrijgen producten.

Lees verder
0313_libary

LIBRARY

De Bibliotheek Neude bevindt zich in het voormalig postkantoor op de Neude: Post Utrecht. In de bibliotheek is er ruimte voor exposities, cursussen, workshops en literaire voorstellingen. Interactiviteit dus.

De bibliotheek is een ontmoetingsplek in de binnenstad waar je niet alleen boeken kunt lenen of deel kunt nemen aan activiteiten, maar waar je ook koffie kunt drinken of kunt lunchen. Het heeft daarnaast een theater, filmzaal, open podium, stadsstudiehuis, laboratorium voor 21-eeuwse vaardigheden en diverse vergader- en werkruimten.

Lees verder

FIETSENSTALLING

Nederland kent meer fietsen dan mensen. Dat betekent in ieder geval één ding: dat er genoeg plekken moeten zijn om je fiets neer te zetten. In de nieuwe Post Utrecht op de Neude kan dat. In het souterrain is plaats voor jouw fiets. De gemeente Utrecht zal deze bewaakte fietsenstalling met ca. 750 plekken exploiteren.

Lees verder