Hoe gaat Post Utrecht eruit zien?

Boven ziet u een doorsnede van het gebouw, deze laat zien waar de bibliotheek, winkels, foodmarket en fietsenstalling in het voormalige postkantoor op de Neude komen.

Hieronder een aantal artist impressions.

beeld-11-1935x535

SHOPPING

De Utrechter weet niet anders: winkelen doe je óf in winkelcentrum Hoog Catharijne óf in de binnenstad in de buurt van de Oudegracht. Maar straks komt er een optie bij. In 2017 start namelijk de herontwikkeling aan het bestaande pand Post Utrecht op de Neude en de nieuwbouw aan de Oudegracht.

De oplevering staat in 2018 gepland. De winkelunits worden aan de Oudegracht gerealiseerd op steenworpafstand van de vernieuwde, uitgebreide Bijenkorf.

Lees verder
foodmarket

FOODMARKET

In Post Utrecht doe je ook je boodschappen. En niet alleen dat. De Foodmarket in het souterrain van Post Utrecht zorgt namelijk voor een beleving.

Hapje hier, slokje daar en even kijken bij alle vers te verkrijgen producten. De echte beleving begint als de chef-kok zijn kunsten laat zien. De kans is groot dat je mag proeven.

Lees verder
library

LIBRARY

De centrale bibliotheek komt in het oude postkantoor op de Neude: Post Utrecht. In de zogenoemde hybride bibliotheek is er ruimte voor exposities, cursussen, workshops en literaire voorstellingen. Interactiviteit dus.

Maar de bieb in Post Utrecht blijft natuurlijk ook een plek om je rust te pakken. In de bibliotheek op de Neude komt 25 procent meer ruimte om te studeren of te lezen dan nu het geval is in de bibliotheek aan de Oudegracht.

Lees verder

FIETSENSTALLING

Nederland kent meer fietsen dan mensen. Dat betekent in ieder geval één ding: dat er genoeg plekken moeten zijn om je fiets neer te zetten. In de nieuwe Post Utrecht op de Neude kan dat. In het souterrain is plaats voor jouw fiets. De gemeente Utrecht zal deze bewaakte fietsenstalling met ca. 700 plekken exploiteren.

Lees verder

Huidige situatie