Library in Post Utrecht

De centrale bibliotheek komt in het oude postkantoor op de Neude: Post Utrecht. In de zogenoemde hybride bibliotheek is er ruimte voor exposities, cursussen, workshops en literaire voorstellingen. Interactiviteit dus. Maar de bieb in Post Utrecht blijft natuurlijk ook een plek om je rust te pakken. In de bibliotheek op de Neude komt 25 procent meer ruimte om te studeren of te lezen dan nu het geval is in de bibliotheek aan de Oudegracht.

Directeur Ton van Vlimmeren van de Bibliotheek Utrecht is blij met het project Post Utrecht: ‘We zijn geweldig blij dat het gelukt is de Bibliotheek in het oude postkantoor te vestigen. Het wordt een levendige, vrij toegankelijke plek, waar Utrechters zich laten inspireren en zichzelf kunnen ontwikkelen.’

De Bibliotheek wordt binnenkort op een feestelijke manier geopend. Houd onze kanalen in de gaten voor een update.

Locatie Library in Post Utrecht

Aan de zijde van de Neude kom je straks de Centrale Bibliotheek binnen. De prachtige hal van Post Utrecht maakt onderdeel uit van de bibliotheek en is toegankelijk voor publiek. Ook de 3e verdieping – onder de kap – is voor de bezoeker van de bibliotheek toegankelijk. Zo zal het stadsstudiehuis op de 3e verdieping aan de Neude zijde worden gevestigd.

Aan de zijde Oudegracht zal op de 2e verdieping bij het auditorium van de bibiotheek een horecavestiging worden gerealiseerd. Vanuit deze vestiging heeft de bezoeker een prachtig zicht op de gracht. De entree voor de horeca van de bibliotheek op de begane grond ligt aan de Potterstraat. Deze horecavestiging staat in verbinding met de monumentale hal van de bibliotheek.