Tijdens de bouwactiviteiten blijven de straten Potterstraat, Oudegracht, Neude, en Drakenburgstraat toegankelijk. Rond het gebouw worden bouwhekken geplaatst waarbinnen de werkzaamheden gaan plaatsvinden. De wegen blijven vrij en de bushalte Neude blijft bereikbaar.

Fietspad

Het fietspad vanuit het centrum over de Viebrug zal ter hoogte van Post Utrecht worden versmald tot de breedte van het fietspad voorbij de Neude. Alleen indien een vrachtwagen de bouwplaats oprijdt en weer vertrekt (tussen 9.30 en 16 uur) is het fietspad even gestremd. Verkeersregelaars reguleren daarbij het verkeer.

Trottoir

Het trottoir in de Potterstraat langs het gebouw is doordeweeks van 9.30 – 16.00 uur afgesloten in verband met de bevoorrading van de bouw. Buiten deze tijden en in de weekenden is het trottoir wel toegankelijk voor voetgangers. Tijdens de afsluiting van het trottoir worden de voetgangers vanuit het centrum naar de Neude omgeleid over de Oudegracht en de Drakenburgstraat.

Bus

De bushalte Neude blijft bereikbaar en is toegangelijk vanaf de Viebrug en vanaf de Neude.

De ondernemers aan het plein op de de Neude en het Griekse restaurant in de Drakenburgstraat blijven tijdens de bouwactiviteiten bereikbaar.

Tijdens de bouwactiviteiten kan het voorkomen dat een straat tijdelijk afgesloten moet worden. Dit wordt in overleg met de gemeente Utrecht afgestemd. Daarbij is het uitgangspunt om de overlast voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

verkeersplan-omgeving-dd-20-12-2017-cropped